dobry Skład Lodów:
al. KEN 21/U15, Warszawa
między delikatesami ekologicznymi Smak Natury a Mrs. Sporty
Godziny otwarcia:
Pon. - Pt.: od 12:00 do 20:00
Sob.: od 10:00 do 19:00
Nd.: od 12:00 do 18:00
Lody ze wsi koło Piły - ze świeżego mleka, świeżej śmietany, z żółtek prawdziwych jaj - z Manufaktury Lodów Prawdziwych, w Warszawie kupisz tylko tutaj.
O Manufakturze:
Nasz zakład nie stoi w sercu stolicy, nawet nie w sercu jakiegoś miasta…
Jesteśmy niefajni bo NIE dajemy zarabiać dostawcom popularnych włoskich komponentów… Ścieżki w naszym lesie NIE są więc wydeptane przez przedstawicieli MEC3, PRO Gel, czy Aromitalia.
W naszych lodach NIE ma żywych kolorów, jaskrawych smaków i chorągiewek… Nasz sorbet z mango nie jest żółty jak kanarek , lecz w kolorze dojrzałego mango…
NIE produkujemy dla całych tłumów, bo mamy tylko jeden zakład…
NIE mamy sąsiadów, więc z nudów obieramy owoce, doimy krowy i rozbijamy jajka…
NIE śpimy zbyt długo, bo o świcie budzi nas śpiew ptaków…
NIE mamy dojazdu asfaltem, ale mamy maliny i świeże jagody w ogrodzie…
Z tarasu NIE widać NIC.... prócz pięknego wielkopolskiego lasu…
Nasze mleko nie jest UHT i po dwóch dniach kończy karierę o ile nie zostanie potraktowane w pasteryzatorze…
Truskawka, malina, agrest czy porzeczka nie są z wiaderka, tylko z okolicznego krzaczka…
Jedyni bohaterowie z wielkiego świata to czekolada z kakao z dalekich krajów, orzechy laskowe z Piemontu, pistacje z Bronte i migdały z Apulii…
Manufaktura Lodów Prawdziwych - Nasza misja
Świeża śmietanka i mleko dostarczane do Manufaktury posiadają wszystkie atesty bezpieczeństwa żywności. MLP ponadto posiada pozwolenie oraz odpowiedni sprzęt do rzemieślniczej pasteryzacji mleka pełnego wraz z żółtkami z prawdziwych jaj, które na świeżo codziennie rozbijane są na miejscu. Nigdy nie używaliśmy, ani nigdy nie użyjemy grama żółtek pasteryzowanych z kartonu. Brrrrr! W naszym zakładzie używamy wyłącznie żółtek jaj kurzych, które dostarczane są codziennie przez przemiłą Panią z okolicy. Nie ma tu również jaj w proszku.
Barwniki, środki konserwujące lub sztuczne komponenty nie mają tu wstępu!
Co wyróżnia lody Manufaktury Lodów Prawdziwych MLP?
- Zawierają one wyłącznie naturalne składniki najwyższej jakości, takie jak: świeże mleko, śmietanka, 100 % naturalne pasty orzechowe, czekolada belgijska. Lody owocowe i sorbety zawierają przede wszystkim owoce (do produkcji lodów nie używamy past zawierających barwniki i wzmacniaczy smakowych).
- Lody są zawsze świeże i zawierają dwukrotnie mniej tłuszczu oraz są trzy razy mniej napowietrzone niż lody przemysłowe oferowane w sklepach.
- Różnice w smaku między innymi lodami (pseudo-tradycyjnymi), a lodami naszej produkcji wyraźnie odczuje nawet osoba, która na lodach się nie zna. Smak jest delikatny, subtelny, np. lody truskawkowe smakują jak przygotowany w domu koktajl z truskawek i nie są bardziej truskawkowe od samych truskawek.
- Różnice w kolorze między lodami z innych pracowni a naszymi lodami są widoczne nawet gołym okiem. Uzyskanie jaskrawego koloru owocu w gotowym produkcie, który jest na bazie mleka, jest zamrożony i w dodatku napowietrzony nie jest możliwe do uzyskania bez dodatku barwników. Jeżeli lody truskawkowe są czerwone jak sama truskawka, należy dobrze się zastanowić nad ich spożyciem.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych informacji handlowych, reklam i ogłoszeń. Treści zamieszczane nieodpłatnie publikowane są w celach informacyjnych i promocyjnych. Redakcja dokłada wszelkich starań, aby informacje były aktualne, jednak podawane ceny, godziny otwarcia oraz inne szczegóły ofert mogą ulec zmianie.