Fenicja Kuchnia Libańska
Bary restauracyjne „Fenicja" to lokale usytuowane w Warszawie na Saskiej Kępie nieopodal Ronda Waszyngtona (przy ul. Francuskiej 41 i Francuskiej 31) i na Ursynowie (przy ul. Dereniowej 12).
„Fenicja" specjalizuje się w serwowaniu najlepszych specjałów kuchni śródziemnomorskiej z wyszczególnieniem potraw libańskich. Swoim menu „Fenicja" obejmuje duży zakres dań na miejscu - od przystawek w postaci past przyrządzanych z oliwą z oliwek poprzez shaormę i falafel (te drugie cieszące się opinią najsmaczniejszych w Warszawie) po pełnoprawne dania główne typu Fahita, Kafta bądź kiełbaski Mergeuz (Makanek).
Wszystkie te specjały przyrządzane są na miejscu według śródziemnomorskich źródłowych receptur i oryginalnie przyprawiane.
W lokalach dostępne do nabycia są również liście winogron nadziewane ryżem i warzywami oraz pasty typu hommos lub bakłażan oraz fajki wodne i ich akcesoria.
Do picia kawa po turecku lub herbata po libańsku.
Ciekawym urozmaiceniem menu napojów zimnych są również soki z guavy i mango.
Wspaniałym dopełnieniem posiłku jest deser - ciastko Baklawa (śródziemnomorski przysmak z nadzieniem orzechowym).
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych informacji handlowych, reklam i ogłoszeń. Treści zamieszczane nieodpłatnie publikowane są w celach informacyjnych i promocyjnych. Redakcja dokłada wszelkich starań, aby informacje były aktualne, jednak podawane ceny, godziny otwarcia oraz inne szczegóły ofert mogą ulec zmianie.