Pook Pasta Italo Bistro
Dość krótka i dynamiczna karta dań Pook Pasta jest oparta przede wszystkim o sezonowe produkty. Płynie zgodnie z nurtem pór roku, w zależności od tego co natura dała. Świeże zakupy szef kuchni robi codziennie. Brak mikrofali i tylko jedna mała zamrażarka o czymś świadczą. Wszystkie dania przygotowywane są tu na świeżo, co jest podstawowym atutem i wizytówką kabackiego bistro. Czy skutkuje to długim czasem oczekiwania? Niekiedy. Ale wtedy czekanie tylko wzmaga apetyt i wrażliwość na smaki:)
Poza makaronami Pook Pasta uraczy nas sałatowymi daniami głównymi, przekąskami, czy słynną już wśród gości focaccią. Kuchnia włoska jest tu podstawą, ale są również dania z innych europejskich kuchni oraz propozycje autorskie. Próżno tu szukać wyświechtanych klasków takich jak sałatka Caprese, spaghetti Bolognese, czy Tiramisu w formie ciastka „WZ”. Jednak o zwykłe Aglio olio, Pomodoro czy Carbonarę zawsze można poprosić poza kartą, tak samo zresztą jak o danie vege.
W lokalu panuje rodzinna, swobodna atmosfera. Ceny od 15.- do 40.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść publikowanych informacji handlowych, reklam i ogłoszeń. Treści zamieszczane nieodpłatnie publikowane są w celach informacyjnych i promocyjnych. Redakcja dokłada wszelkich starań, aby informacje były aktualne, jednak podawane ceny, godziny otwarcia oraz inne szczegóły ofert mogą ulec zmianie.